Zeven bespaartips voor boodschappen

bespaartips-boodschappen

Maak altijd een boodschappenlijstje

Zonder boodschappenlijstje neem je veel meer spullen mee die je eigenlijk niet nodig hebt.
Stel vooraf een lijstje op wat je echt nodig hebt en wijk daar zo min mogelijk van af.

Doe geen boodschappen als je honger hebt

Op een lege maag koop je veel extra snacks en impulsieve aankopen, het is niet alleen duurder, maar ook een stuk ongezonder.

Koop géén voorgesneden fruit en vlees

Steeds meer supermarkten komen met voorgesneden voedsel, dat lijkt ideaal, maar in praktijk is het veel duurder dan het product zelf snijden. Daarbij komt nog dat veel voorgesneden voedsel van mindere kwaliteit is. Zo worden bij voorgesneden kipfiletblokjes vaak de minder mooie filets gebruikt, terwijl je meer betaalt!

bespaar-op-voedsel

Laat kinderen thuis

Kinderen denken graag mee bij het boodschappen doen, ze komen met tal van producten aanzeilen die allemaal niet op het boodschappenlijstje staan. Als je uiteindelijk bij de kassa aankomt is je winkelwagen gevuld met allemaal extra producten die je niet van plan was om te kopen.

Winkel minder

Hoe vaker je boodschappen doet, des te vaker word je verleid om producten te kopen die je niet nodig hebt. Kies er bijvoorbeeld voor om één keer per week alle grote boodschappen te doen en daarnaast 2 á 3 keer kleine boodschappen voor enkel de verse producten.

Eis korting

Heb je een product dat (licht) beschadigd is of tegen de houdbaarheidsdatum aanloopt? Eis korting! Je hebt immers te maken met een minder product. Veel supermarkten hanteren hiervoor kortingsregels, je moet ze er soms wel even op attent maken.

Neem je eigen tas mee

Maak er een gewoonte van om tijdens het boodschappen doen je eigen tas te gebruiken.
Dit bespaart niet alleen geld, het is ook nog eens goed voor het milieu en voorkomt dat je huis vol ligt met allemaal plastic tasjes die je niet gebruikt.